פסק-דין בתיק ב"ל 22634-05-11

: | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
22634-05-11
23.1.2013
בפני :
איטה קציר סגנית נשיא

- נגד -
:
מאיר כהן
עו"ד שחר מאירי
:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד רויטל בורשטיין
פסק-דין
זו תביעה כנגד החלטת הנתבע מיום 24.11.10 לשלול את קצבת הנכות של התובע מתאריך 1.1.08 עד תאריך 31.12.09, מאחר ולא ענה על הגדרת "נכה" לפי סעיף 195 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), התשנ"ה - 1995 (להלן - חוק הביטוח הלאומי).

להלן עובדות המקרה:

1.         התובע הוכר ע"י הנתבע כנכה, פגוע נפש, בשיעור של 75% ומקבל קצבת נכות כללית החל מיום 1.4.97.

2.         בשנת 2001 התובע פתח חנות לבגדי נשים בקניון חיפה, ובחודש 5/02 הגיש דו"ח לנתבע על פתיחת החנות ומעמדו נקבע כעובד עצמאי.

3.         התובע נישא בתאריך 28.3.05.

4.         לטענת התובע, בשנת 2006 העביר את העסק לידי רעייתו, גב' קרן כהן.

5.         בהתאם לכך, התובע סגר את תיק מע"מ ומס הכנסה, אך לא דיווח לנתבע על סגירת העסק.

6.         בתאריך 19.1.10 הודיע הנתבע לתובע על הפסקת קצבת הנכות מיום 1.1.10 מאחר והחל משנת 2006 הוא מחויב כעצמאי עם הכנסות גבוהות השוללות את זכאותו לגמלת נכות כללית.

7.         עם קבלת הודעת הנתבע כאמור, פנה התובע לנתבע וטען כי העביר את העסק בשנת 2006 לידי בת זוגו, ומאז אינו עצמאי ועל כן אין לשלול את קצבת נכותו.

8.         בתאריך 24.11.10 הודיע הנתבע לתובע כי בעקבות עדכון הכנסותיו נשללה זכאותו לקצבת נכות מיום 1.1.08 עד ליום 31.12.09, ונוצר חוב בסך של 124,047 ש"ח, ממנו נוכו עד כה מתשלומים חד פעמיים להם היה זכאי התובע וניכוי מהקצבה השוטפת סך של 60,108 ש"ח, ושיעור הניכוי מהקצבה החל מחודש 12/10 יעמוד על סך של 2,664 ש"ח, וזאת עד לניכוי מלוא החוב.

9.         לאור האמור, הוגשה התביעה דנן.

טענות התובע:

10.       החלטת הנתבע התקבלה באופן שרירותי, ואינה עומדת בקנה אחד עם דו"חות מס הכנסה, סגירת התיק במע"מ וממצאי החקירה מטעם הנתבע.

11.       עסקינן באדם פגוע נפש שיש לנהוג עימו ברגישות הראויה ולא להענישו על כך שלא העביר את הטפסים המתאימים במועד ו/או לא מילא אותם כשורה.

12.       מחומר הראיות בתיק עולה באופן חד משמעי כי, התובע אינו עובד עצמאי משנת 2006, וכי לא היו לו כלל הכנסות בשנים 2008-2009. אמנם, התובע טעה משלא פנה לנתבע במועד וביקש לסגור את התיק בד בבד עם פנייתו למע"מ ולמס הכנסה, אך לא היה מקום להענישו בשל כך, ולשלול ממנו קצבאות להן הוא זקוק לצורך מחייתו.

13.       החלטת הנתבע נגועה בשרירות ובחוסר סבירות ודינה להתבטל.

14.       אשר על כן, מתבקש בית הדין לקבוע כי על הנתבע להשיב לתובע את הכספים עבור התקופה מיום 1.1.08 ועד יום 31.12.09, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה כחוק, וכי החלטת הנתבע בעניינו של התובע בטלה.

טענות הנתבע:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>